Nieuws en ontwikkelingen

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwsberichten en ontwikkelingen over de wijkvernieuwing in NoordOost.
Welkom in de wijk NoordOost
U bent hier: Home / Nieuws en ontwikkelingen / Herinrichting Van Haersmapark Print artikel

Herinrichting Van Haersmapark

Dinsdag 20 juni 2017

Maandagavond 19 juni organiseerde de gemeente een inloopbijeenkomst in de Van Haersmastate. De inloopbijeenkomst was bedoeld om omwonenden en andere geïnteresseerden bij te praten over de plannen voor het Van Haersmapark.

Wat gaan we doen in het park?
De gemeente vindt het belangrijk om het monumentale karakter van het park te behouden. Bij de herinrichting houden we daar rekening mee. We gaan de oude paden verbeteren en nieuwe paden aanleggen. We snoeien de bestaande bomen en verwijderen slechte bomen. We planten nieuw groen, zowel bomen als struiken.

Voorzijde van de Van Haersmastate
Dit gedeelte van het park is een rijksmonument. Het gaat hierbij om de voorzijde van het park dat zichtbaar is vanaf de Stationsweg. Dit gedeelte van het park brengen we zoveel mogelijk terug in de oude stijl. We maken het opener zodat er meer zicht komt op Van Haersmastate.
De herdenkingsmonumenten komen op een andere plek aan de kant van de Van Haersmasingel en blijven goed zichtbaar vanaf de weg. Om de monumenten heen komt een wandelbos met nieuwe sfeervolle beplanting.

Het achterste gedeelte van het park
Het deel van het park dat niet monumentaal is, was vroeger een fruitgaard. Dit gedeelte van het park maken we opener. De muren rond de vijvers halen we weg. Er komen nieuwe paden, meer waterpartijen en glooiingen en de bestaande bruggen worden vervangen. We plaatsen een prieeltje van rvs en diverse zitelementen in de vorm van fruit als een herinnering aan vroeger.

Parkeerplaats
Naast de Van Haersmastate komt een nieuwe parkeerplaats. Deze is bedoeld voor  de huurders en bezoekers van de Haersmastate en bezoekers aan het park. Omdat er geen geparkeerde auto's meer in het park staan, ontstaat een beter beeld op de Van Haersmastate vanaf de Stationsweg. Ook worden de paden niet meer verreden. Op deze manier behouden en beschermen we de monumentale status van het park en de Van Haersmastate.

Planning
In het eerste of tweede kwartaal van 2018 starten we met de werkzaamheden.

Klik hier voor meer informatie en een schets van het ontwerp


Terug


Accolade - Huren, Kopen, Wonen Gemeente Smallingerland Woon Friesland