Projecten

Op deze pagina vindt u meer informatie over de planning voor de gehele wijk- vernieuwing. We proberen deze planning altijd zo actueel mogelijk te houden, maar hij is altijd onder voorbehoud.
Welkom in de wijk NoordOost
U bent hier: Home / Projecten / Kwartelhof Print artikel

Kwartelh├┤f

Deelproject 5: Kwartelhôf (vml. Jorritsmaterrein)

Naam project: Plan Kwartelhôf
Locatie: Lijsterstraat en het voormalige Jorritsmaterrein

Thema
Wonen en zorg

Doel
Slopen en vervangen van bestaande woningen aan de Lijsterstraat en invullen van het braakliggende terrein achter deze woningen.

Omschrijving
Het plan Kwartelhôf biedt mogelijkheden voor iedereen. Aan de Lijsterstraat zijn zes eengezinswoningen met drie slaapkamers gebouwd in twee blokken van drie woningen. In het middendeel van het gebied zijn acht patiowoningen gesitueerd. Deze woningen hebben twee slaapkamers en zijn door hun slaapkamer en badkamer op de begane grond meer geschikt voor oudere bewoners. Daarnaast zijn er zes twee-onder-één-kapwoningen gerealiseerd, met twee slaapkamers waarvan één op de begane grond. Zorginstelling Talant huurt de overige vier twee onder één kapwoningen, die tot twee wooneenheden zijn omgebouwd.

Het architectenbureau Van Manen en Zwart architecten uit Drachten heeft de woningen ontworpen. Jorritsma Bouw heeft de woningen gerealiseerd.

Stand van zaken
De woningen zijn november 2009 opgeleverd.

Betrokken organisatie(s)
Accolade, zorginstelling Talant

Stand van zaken: de woningen zijn opgeleverd in 2009

Planvorming: gereed
Inspraak: gereed
Bouw/uitvoering: gereed 
kwartelhof
Impressie Kwartelhof

kwartelhof

Op deze foto zijn de woningen net opgeleverd


Accolade - Huren, Kopen, Wonen Gemeente Smallingerland Woon Friesland