Projecten

Op deze pagina vindt u meer informatie over de planning voor de gehele wijk- vernieuwing. We proberen deze planning altijd zo actueel mogelijk te houden, maar hij is altijd onder voorbehoud.
Welkom in de wijk NoordOost
U bent hier: Home / Projecten / Kwartelhof (vml. Jorritsmaterrein) Print artikel

Kwartelhof (vml. Jorritsmaterrein)

Naam project: Plan Kwartelhôf

Locatie: Lijsterstraat en het voormalige Jorritsmaterrein

Thema
Wonen en zorg

Doel
Slopen en vervangen van bestaande woningen aan de Lijsterstraat en invullen van het braakliggende terrein achter deze woningen.

Woningen
Alle 13 huurwoningen langs de Lijsterstraat worden gesloopt. Het plan biedt ruimte aan 24 nieuwe huurwoningen, waarvan vier gehuurd worden door een zorginstelling.

Omschrijving
Het plan Kwartelhôf biedt mogelijkheden voor iedereen. In het plan worden diverse woningen gebouwd. Aan de Lijsterstraat worden zes eengezinswoningen met drie slaapkamers gebouwd in twee blokken van drie woningen. In het middendeel van het gebied is ruimte voor acht patiowoningen. Deze woningen hebben twee slaapkamers en zijn door hun slaapkamer en badkamer op de begane grond meer geschikt voor oudere bewoners. Mensen die van rust houden kunnen terecht in één van de zes twee-onder-één-kapwoningen. Ook deze woningen hebben twee slaapkamers waarvan één op de begane grond. Een zorginstelling huurt de overige vier twee onder één kapwoningen. Twee woningen worden tot één wooneenheid omgebouwd. Elke wooneenheid biedt plaats aan zes cliënten.

Het architectenbureau Van Manen en Zwart architecten uit Drachten heeft de woningen ontworpen. Jorritsma bouw gaat de woningen realiseren.

Stand van zaken
De plannen liggen klaar om te worden uitgevoerd. In januari/februari 2009 worden de 13 woningen op het terrein gesloopt. Daarna start Accolade met de bouw van de 24 huurwoningen. 

Betrokken organisatie(s)
Accolade, zorginstelling Talant
kwartelhof
Impressie nieuwe plannen Kwartelhof


Accolade - Huren, Kopen, Wonen Gemeente Smallingerland Woon Friesland