Projecten

Op deze pagina vindt u meer informatie over de planning voor de gehele wijk- vernieuwing. We proberen deze planning altijd zo actueel mogelijk te houden, maar hij is altijd onder voorbehoud.
Welkom in de wijk NoordOost
U bent hier: Home / Projecten / Nul-energie-woning Print artikel

Nul-energie-woning

Naam project: Nul-energie-woning
Locatie: Noorderdwarsvaart 117

Thema
Een energie neutrale woning,
Bij normale bewoning is deze woning self-supporting in haar energieverbruik!

Doel
In het kader van het 100-jarig bestaan van (toen nog geheten) Woningbouwvereniging Smallingerland is eind 2007 deze bijzondere woning opgeleverd. De komende decennia zal energieverbruik een steeds belangrijkere issue worden. Voor de woningbouwvereniging een reden om in haar jubileumjaar hier meer aandacht aan te besteden.

Woning
De vrijstaande woning met een zeer bijzondere uitstraling beschikt over een royale woonkamer met open keuken met bijkeuken op de begane grond. Op de verdieping zijn drie slaapkamers met een complete badkamer gelegen. De woning beschikt over een vrijstaande garage.

Omschrijving
De woning voorziet zichzelf geheel van energie door onder andere zonnepanelen. Een warmtepomp zorgt zowel voor verwarming als voor koeling. Hierdoor heerst er in de woning het gehele jaar een aangenaam binnenklimaat. Ook is de woning onder andere door drielaags glas en extra dikke muren bijzonder goed geïsoleerd. Door al deze voorzieningen levert de woning ook energie terug op het energienet. En dat zou kunnen betekenen: geen energierekening maar zelfs geld terug!

De woning is ontworpen door Van Manen en Zwart Architecten. VDM Wonen heeft de woning gebouwd.

Stand van zaken
De woning is in 2007 opgeleverd. Vanaf die tijd is deze in gebruik voor informatiedoeleinden. Vanaf augustus 2010 wordt de woning tijdelijk verhuurd voor bewoning. Het energieverbruik wordt gedurende de bewoning bijgehouden en de bruikbaarheid van de toegepaste technieken in de praktijk getest.

Betrokken organisatie(s)
Accolade

Planvorming: gereed
Inspraak: gereed
Bouw/ uitvoering: gereed

NulenergiewoningZijaanzicht

 luchtfoto_Nulenergiewoning
De Nulenergiewoning van Accolade


Accolade - Huren, Kopen, Wonen Gemeente Smallingerland Woon Friesland