Projecten

Op deze pagina vindt u meer informatie over de planning voor de gehele wijk- vernieuwing. We proberen deze planning altijd zo actueel mogelijk te houden, maar hij is altijd onder voorbehoud.
Welkom in de wijk NoordOost
U bent hier: Home / Projecten / Robijnekamp en omgeving (De Pauw) Print artikel

Robijnekamp en omgeving (De Pauw)

De oude woningen aan de Robijnekamp, Geelgorsstraat en Schwartzenberghlaan voldeden niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Daarom zijn de woningen gesloopt. Op die plek komen 80 nieuwe woningen. De nieuwe buurt die daarmee ontstaan is, wordt ook wel 'De Pauw' genoemd. Het grootste deel van de nieuwe woningen zijn bestemd voor de verhuur, maar er zijn ook koopwoningen. Er worden verschillende woningtypes gebouwd. Dat geeft variatie in het straatbeeld en trekt meerdere doelgroepen.

De woningen hebben de uitstraling van een jaren ’30 woning mét het comfort van nieuwbouw. De architectuur is geïnspireerd op de Amsterdamse School. Een bouwstijl die zich kenmerkt door decoratief metselwerk, met karakteristieke versieringen en bogen.

De Geelgorsstraat is als eerste aan de beurt. Eind 2014 zijn de woningen daar klaar. Daarna volgt de Robijnekamp in 2015 en als laatste de Schwartzenberghlaan.

Aanpak openbare ruimte
Aansluitend op de woningbouw pakt de gemeente de openbare ruimte aan. Hierbij wordt de riolering vervangen door een gescheiden stelsel, zodat het hemelwater apart afgevoerd kan worden. Vervolgens wordt de bestrating/verharding aangepakt. Als laatste worden nieuwe lichtpalen en bomen geplaatst. Aan de Torenstraat en de Lijsterstraat blijven de bomen staan.

Klik hier voor een schets van de herinrichting van de Robijnekamp en omgeving.


Impressie De Pauw


Accolade - Huren, Kopen, Wonen Gemeente Smallingerland Woon Friesland