Projecten

Op deze pagina vindt u meer informatie over de planning voor de gehele wijk- vernieuwing. We proberen deze planning altijd zo actueel mogelijk te houden, maar hij is altijd onder voorbehoud.
Welkom in de wijk NoordOost
U bent hier: Home / Projecten / Rugbyterrein Print artikel

Rugbyterrein

Wonen tussen groen en water op voormalig rugbyterrein

Deelproject 2: Rugbyterrein

Thema
Wonen


Doel

Realisatie van een nieuw woongebied


Woningen

In totaal zijn er 76 nieuwe verhuurwoningen gebouwd op het voormalig rugbyterrein. Het gaat om 36 appartementen, 16 levensloopbestendige woningen en 24 eengezinswoningen. De woningen zijn ontworpen door AG Nova architecten uit Leeuwarden.


Omschrijving

Na verhuizing van de rugbyclub, is het voormalige rugbyterrein vrijgekomen voor nieuwbouw. Het terrein is te vinden op de hoek van de Ringweg en Noorderdwarsvaart. Een brug over het water verbindt de Ringweg met de nieuwe weg door het Rugbyterrein.
Het gebied is helemaal opnieuw ingericht. Bij de ontwikkeling is zowel gekeken naar de nieuw te bouwen woningen als naar de openbare ruimte. De woningen staan in een parkachtige omgeving met veel groen en water. Een bijzondere leefomgeving waarbij buiten net zo belangrijk is als binnen!

36 appartementen
Aan de zijde van de Ringweg zijn vier appartementengebouwen voor ouderen gebouwd met elk vijf woonetages. Elk gebouw heeft negen appartementen. De appartementen zijn op het zuiden georiënteerd. Ze kijken uit over het water. De appartementen hebben twee slaapkamers en zijn licht door het vele glas in de zuidgevel.

16 levensloopbestendige woningen
Met de levensloopbestendige woningen voorziet Accolade in de grote vraag naar grondgebonden woningen voor ouderen. De woningen hebben een levensloopbestendige plattegrond met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping is een extra slaapkamer te vinden.

24 eengezinswoningen
Aan de Harddraversdijk zijn 24 eengezinswoningen gebouwd. Met drie slaapkamers zijn de woningen in de jaren 30-stijl zeer geschikt voor gezinnen.


Stand van zaken

Eind 2011 zijn alle woningen opgeleverd. Inmiddels zijn alle woningen bewoond.


Betrokken organisaties
Accolade, gemeente Smallingerland

Planvorming: gereed

Bouwrijp maken en selectie aannemer: gereed

Bouw/ uitvoering: gereed

 
Oplevering Rugbyterrein

Oplevering Rugbyterrein
Oplevering Rugbyterrein (2011)

Opleveringsfeest zomer 2012

Klaar!

Rugbyterrein gereed

 


Accolade - Huren, Kopen, Wonen Gemeente Smallingerland Woon Friesland